Մանկական գրադարանները ժամանակակից աշխարհում - Աճեմյան, Նաիրա (Հայկական գրադարանային ասոցիացիա)
Ժամանակակից աշխարհում մանկական գրադարանները կանգնած են մի շարք նոր մարտահրավերների առաջ, որոնք կապված են տեխնոլոգիական զարգացման, ընթերցանության հանդեպ հետաքրքրության նվազման և կրթական պահանջների փոփոխության հետ: Այս մարտահրավերները ոչ միայն պահանջում են արագ ադապտացում, այլև նորարարական մոտեցումներ, որոնք կօգնեն գրադարաններին շարունակել իրենց կարևոր առաքելությունը՝ երեխաների կրթության, մշակութային դաստիարակություն և սոցիալական զարգացման խթանումը: Հոդվածում կքննարկենք ժամանակակից մանկական գրադարանների առաքելությունն ու նպատակները, ինչպես նաև կներկայացնենք վերջինիս առջև ծառացած մարտահրավերններն ու լուծման հնարավոր ուղիները: In the modern world, children's libraries face a range of new challenges related to technological advancements, the decline in interest in reading, and changes in educational demands. These challenges require not only adaptability but also innovative approaches to help libraries continue fulfilling their crucial mission of promoting children's education, cultural upbringing, and so-cial development. This article will explore the mission and objectives of modern children's libraries, as well as present the challenges they face and potential solutions to address them.
Keywords: Մանկական գրադարաններ