Ալինա Փահլևանյան. ֆոլկլորագիտական որոնումների խաչուղիներում - Աղայան, Ռիտա; Խաչատրյան, Սոֆյա (Գյումրի)
Հոդվածը նվիրված է հայ երաժշտական ֆոլկլորագիտության նվիրյալ Ալինա Փայլևանյանին։ Այն միտված է բացահայտելու երաժշտագետի մասնագիտական կյանքի կարևոր փուլերից մի քանիսը, որոնք նշանակալից են եղել նրա կյանքում։ Մարգարիտ Բրուտյանի, Միհրան Թումաճանի հետ ունեցած գիտաստեղծագործական երկարատև ու խիստ բեղումնավոր աշխատանքի արդյունքը դարձավ այն մեծ հենասյունը, որն հարստացրեց հայ երաժշտագիտությունն ու մեծապես նպաստեց ֆոլկլորագիտության զարգացմանը: Статья посвящена профессору Алине Пахлеванян. Она призвана раскрыть некоторые важные этапы профессиональной жизни музыковеда, имевшие большое значение в его жизни. The article is dedicated to Professor Alina Pahlevanyan. It is intended to reveal some important stages of the professional life of the musicologist, which had a great significance in his life.
Keywords: Երաժշտագիտություն