Գեորգի Տիգրանովը Ա. Խաչատրյանի բալետներում հումանիստական գաղափարների արտահայտման մասին - Ասատրյան, Անի (Գյումրի)
Հոդվածի շրջանակներում առանձին ուսումնասիրության առարկա է դարձրել 20-րդ դարի ԽՍՀՄ ամենահայտնի երաժշտագետներից մեկի՝ Գեորգի Տիգրանովի վերաբերմունքը ինչպես բալետի արվեստի զարգացման գործում Ա. Խաչատրյանի ունեցած դերակատարության, այնպես էլ նրա բալետներում հումանիստական գաղափարների արտահայտման նկատմամբ: The article analyses the position of Georgy Tigranov, one of the most prominent musicologists of the USSR in the twentieth century, on the contribution of A. Khachaturian to the evolution of ballet art, as well as the expression of humanistic concepts in his ballets.
Keywords: Երաժշտագիտություն