Էդուարդ Փաշինյան. «Երկու պոեմ» դաշնամուրի համար - Ղարիբյան, Անահիտ (Գյումրի)
Հոդվածը նվիրված է տեսաբան-երաժշտագետ, մանկավարժ, գիտնական, Էդուարդ Ռուբենի Փաշինյանի գործունեության մեկ այլ ոլորտին` կոմպոզիցիային, մասնավորապես` նրա դաշնամուրային ստեղծագործությունների մեջ իր ուրույն տեղը զբաղեցրած` «Երկու Պոեմ» դաշնամուրային ստեղծագործության վերլուծությունը: The article is devoted to the analysis of another area of activity of the theorist-musicologist, teacher, scientist Eduard Rubenovich Pashinyan - composition, in particular, his piano work "Two Poems", which occupied a special place in his piano works. Статья посвящена анализу другого направления деятельности теоретика-музыковеда, педагога, ученого Эдуарда Рубеновича Пашиняна – композиции, в частности, его фортепианного произведения «Две поэмы», занявшего особое место в его фортепианных произведениях. Методами теоретического анализа был затронут вопрос о самобытном и оригинальном творческом языке композитора, который является результатом музыковедческого мышления Э. Пашиняна как теоретика.
Keywords: Երաժշտագիտություն