Լաուրա Սարգսյանի զարդատուփերի պատկերագրությունը - Ասատրյան, Կարեն (Գյումրի)
Հայոց ազգագրության ազգային թանգարանում է պահպանվում հայ նկարչուհի, մանրանկարչուհի Լաուրա (Շահանե) Սարգսյանի հեղինակած 20-րդ դ․ 2-րդ կեսով թվագրվող փայտյա զարդատուփերի հավաքածուն, որի յուրաքանչյուր նմուշ գեղազարդված է հայկական մշակույթը բնութագրող թեմատիկ որևէ պատկերով. կենցաղ, տոնահանդես, պարարվեստ և նվագարաններ։ The National Museum of Armenian Ethnography օwns a collection of wooden caskets made by miniature painter Laura (Shagane) Sargsyan in the second half of the 20th century. Национальный музей армянской этнографии владеет коллекцией деревянных шкатулок, созданных художницей-миниатюристкой Лаурой (Шагане) Саргсян во второй половине ХХ века. Они украшены тематическими изображениями, характерными для армянской культуры; образ жизни, фестивали, танцевальное искусство и музыкальные инструменты.
Keywords: Ազգագրություն; Բանագիտություն