Ծխախոտատուփը որպես ընծա և անձի սոցիալական ցուցիչ - Ասատրյան, Կարեն (Գյումրի)
Ծխախոտատուփը նոր և նորագույն ժամանակաշրջանների այն կիրառական պարագաներից էր, որ կենցաղային առարկա լինելուց զատ, յուրահատուկ վերաբերմունքի էր արժանանում հասարակական կյանքում և քաղաքական-դիվանագիտական հարթակներում։ The tobacco box was one of the practical accessories of the new and modern periods, which, in addition to being a household object, received special treatment in public life and on political and diplomatic platforms. Табакерка была одним из практичных аксессуаров нового и современного периодов, который, помимо того, что был предметом домашнего обихода, получил особое отношение в общественной жизни и политико-дипломатических платформах.
Keywords: Ազգագրություն; Բանագիտություն