Լենինականի քաղաքային ժողովրդական երգը երաժշտագետ Հ.Ափինյանի գրառումներում - Հարությունյան, Հասմիկ Հայկի (Գյումրի)
Հ. Ափինյանը ՀՀ ԳԱԱ Շիրակի հայագիտական հետազոտությունների կենտրոնի հիմնադիր գիտնականներից մեկն է, որն իր հոգևոր և մասնագիտական բոլոր կարողությունները նվիրաբերեց հայ ազգային երաժշտության և, մասնավորաբար, Շիրակի ժողովրդական և ժողովրդապրոֆեսիոնալ երաժշտական նմուշների գրառման, համակարգման և ուսումնասիրման գործին: H. Apinyan is one of the founding scientists of the Shirak Center for Armenian Studies of the National Academy of Sciences of the Republic of Armenia, who devoted all her spiritual and professional abilities to recording, systematizing and studying Armenian national music, in particular, folk and folk-professional music of Shirak. А. Апинян – одна из ученых-основателей Ширакского центра арменоведческих исследований Национальной академии наук РА, посвятившая все свои духовные и профессиональные способности записи, систематизации и изучению армянской национальной музыки, в частности, народной и народно-профессиональной музыки Ширака.
Keywords: Ժողովրդական երգեր