Շիրակի մարզի բնակչության աղքատության մակարդակը և զարգացման միտումները XX դ. վերջին XXI դ. սկզբին - Բոյաջյան, Արտաշես Գ.
Շիրակի մարզում աղքատությունը, պայմանավորված լինելով հիմնականում տնտեսական և սոցիալական գործոններով, նաև հասարակության մեջ տեղի ունեցող բարոյահոգեբանական, մշակութային և քաղաքական գործընթացների և դրանց փոխհարաբերությունների արդյունք է: Հոդվածի նպատակն է` ազգաբանական և վիճակագրական տեսանկյուններից վերլուծել Շիրակի մարզի բնակչության աղքատության արդի մակարդակը և միտումները՝ ներկայացնելով դրանց սոցիալ-ժողովրդագրական հետևանքները: Poverty in the Shirak region, primarily driven by demographic, economic, and social factors, is also a result of moral-psychological, cultural, and political processes in society and their interconnections. The aim of this article is to analyze the current level of poverty among the population of the Shirak region and its trends from socio-economic and statistical perspectives, presenting their socio-demographic consequences. Бедность в Ширакском районе, обусловленная в основном демографическими, экономическими и социальными факторами, также является результатом морально-психологических, культурных и политических процессов в обществе и их взаимосвязей. Цель статьи: — проанализировать современный уровень бедности населения Ширакского района и его тенденции с социоэкономической и статистической точек зрения, представив их социально-демографические последствия.
Keywords: Ազգագրություն