Սեռային փոխակերպումներ հագուստի մեջ. արգելքներ և շրջանցումներ - Պողոսյան, Սվետլանա Հ.
Հոդվածը նվիրված է հայ ավանդական հասարակությունում մշակույթը կրողի արտաքին կերպարի, հագուստ-կապուստի մեջ թույլատրելիի և անթույլատրելիի սահմանների, իդեալական և իրական նորմերի, առօրյա և լիմինալ /սահմանային/ իրավիճակների ազգաբանական դիտարկմանը: Դիտարկված են նաև ժամանակակից հասարակության տարբեր շերտերի հագուստում նկատվող փոփոխություններն ու միտումները: The article is dedicated to the ethnological observation of the external image of the person carrying the culture in traditional Armenian society, the limits of what is permissible and what is not permissible in clothing, ideal and real norms, everyday and liminal/borderline situations. The changes and trends observed in the clothes of different layers of modern society are also observed. Статья посвящена этнологическому наблюдению внешнего образа человека-носителя культуры в традиционном армянском обществе, границ дозволенного и недозволен-ного в одежде, идеальных и реальных нормах, бытовых и пограничных ситуациях. Также наблюдаются изменения и тенденции, наблюдаемые в одежде разных слоев современного общества.
Keywords: Ազգագրություն