Символика образов Софико Чиаурели в авторском фильме Сергея Параджанова «Цвет граната» - Бабаханян, Анна (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
В киноэстетике Сергея Параджанова важнейшую роль играет символика, что нашло наиболее яркое воплощение в его фильме «Цвет граната», являющемся своеобразной поэмой о поэте – музыкальной, пластической и живописной. Փարաջանովի կինոգեղագիտության մեջ կարևորագույն դեր է խաղում խորհրդաբանությունը, ինչը վառ կերպով մարմնավորվել է ռեժիսորի «Նռան գույնը» ֆիլմում։ Այն ոչ այլ ինչ է, եթե ոչ երաժշտական, պլաստիկ և գեղանկարչական պոեմ պոետի մասին։
Keywords: Сергей Параджанов; Кинематография