Творчество Сергея Параджанова в контексте актуальных художественных течений второй половины ХХ - начала XXI веков - Журавлева, Вероника (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
В статье рассматривается творческое наследие Сергея Параджанова в свете некоторых актуальных художественных течений в кино, изобразительных и междисциплинарных художественных практиках второй половины ХХ – начала ХХI вв. Հոդվածում դիտարկվում է Սերգեյ Փարաջանովի ստեղծագոր-ծական ժառանգությունը՝ կինոյում, կերպարվեստում և միջառար-կայական գեղարվեստական գործունեության մեջ 20-րդ դարի երկրորդ կեսում և 21-րդ դարի սկզբում տեղ գտած որոշ գեղարվեստական հոսանքների լույսի ներքո։ The article examines Sergey Parajanov’s creative legacy in the light of some topical artistic movements in cinema, visual and interdisciplinary artistic practices of the second half of the XX – early XXI centuries. The author reflects on the question in what context and in relation to what the director’s legacy can be considered today.
Keywords: Сергей Параджанов