Բնապահպանական, սոցիալական և կորպորատիվ կառավարման հիմնախնդիրները ՀՀ բանկային համակարգում - Սաֆարյան, Նորայր; Սաֆարյան, Ռուբեն (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
ՀՀ բանկային համակարգի զարգացման ժամանակակից միտումների վրա էական ազդեցություն ունեցան աշխարհաքաղաքական այնպիսի խոշորամասշտաբ իրադարձությունները, ինչպիսիք են՝ COVID 19 համավարակը, Արցախյան պատերազմը: 2020թ-ից սկսած ՀՀ բանկային համակարգը թևակոխեց նեոբանկինգի փուլ, որի բնորոշ առաջնահատկություններից են՝ թվայնացումը, կայուն զարգացումը կամ ԲՍԿ ռիսկերի կառավարումը: Крупномасштабные геополитические события, такие как пандемия COVID-19 и Арцахская война, оказали существенное влияние на современные тенденции развития банковской системы РА. С 2020 года банковская система РА вступила в стадию необанкинга, характерными чертами которого являются цифровизация, устойчивое развитие или управление экологическими, социальными и управленческими (ESG) рисками. The modern development trends of the Armenian banking system were significantly influenced by such large-scale geopolitical events as the COVID-19 pandemic and the Artsakh war. Starting in 2020, the Armenian banking system entered the neo-banking stage, the main features of which are digitalization, sustainable development or management of ESG risks.
Keywords: Բանկային համակարգ; Հայաստանի Հանրապետություն