Искусственный интеллект в образовании - Шагинян, Татевик (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Искусственный интеллект (ИИ) в последние годы стал одной из ключевых технологий, меняющих многие сферы нашей жизни, включая образование. Современное общество сталкивается с такими вызовами, как необходимость повышения качества образования, обеспечения доступа к обучению для различных групп населения и адаптации обучения к быстро меняющимся условиям рынка труда. Эти факторы заставляют образовательные институты рассматривать возможности, которые открывают технологии ИИ. В последние годы ИИ активно внедряется в образовательные процессы, предлагая новые подходы к обучению и оцениванию. In recent years, artificial intelligence (AI) has become one of the key technologies transforming many aspects of our lives, including education. Modern society faces challenges such as the need to improve the quality of education, ensure access to learning for diverse population groups, and adapt education to the rapidly changing labor market conditions. These factors compel educational institutions to explore the opportunities presented by AI technologies. Վերջին տարիներին արհեստական բանականությունը (ԱԲ) դարձել է առանցքային տեխնոլոգիաներից մեկը, որը փոխում է մեր կյանքի շատ ոլորտներ, ներառյալ կրթությունը: Ժամանակակից հասարակությունը բախվում է այնպիսի մարտահրավերների, ինչպիսիք են կրթության որակը բարելավելու, բնակչության տարբեր խմբերի համար ուսուցման հասանելի-ություն ապահովելու և աշխատաշուկայի արագ փոփոխվող պայմաններին ուսուցումը հարմարեցնելու անհրաժեշտությունը: Այս գործոնները ստիպում են կրթական հաստատություններին հաշվի առնել արհեստական բանականության տեխնոլոգիաների ընձեռած հնարավորությունները։ Վերջին տարիներին ԱԲ-ն ակտիվորեն ներդրվել է կրթական գործընթացներում՝ առաջարկելով ուսուցման և գնահատման նոր մոտեցումներ:
Keywords: Искусственный интеллект