Արհեստական բանականության տեխնոլոգիաների ներդրման հնարավորություններն ու սահմանափակումները ՀՀ ագրարային ոլորտում - Մատինյան, Ալվարդ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Հոդվածում ներկայացվել է գյուղատնտեսությունում արհեստական բանականության ներդրման նշանակությունը, դրական և բացասական կողմերը, ներդրման սահմանափակումները։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ գյուղատնտեսության ճյուղը ունենալով առանցքային նշանակություն ՀՀ տնտեսությունում, ցուցաբերում է հետընթաց միտումներ: The article presents the significance of the implementation of artificial intelligence in agriculture, its positive and negative aspects, and the limitations of the implementation. Studies have shown that the agricultural branch, which has a key importance in the RA economy, shows backward trends. В статье представлена значимость внедрения искусственного интеллекта в сельском хозяйстве, его положительные и отрицательные стороны, а также ограничения внедрения. Исследования показали, что сельскохозяйственная отрасль, имеющая ключевое значение в экономике РА, демонстрирует отсталые тенденции.
Keywords: Արհեստական բանականություն