«Խելացի» զբոսաշրջության զարգացման միտումները արհեստական բանականության համատեքստում - Դալլաքյան, Սվետլանա; Մակարյան, Աննա (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
«Խելացի» լուծումներ ԱԲ-ի կիրառմամբ օգտագործվում են զբոսաշրջության ոլորտում և ԱԲ-ն նպաստում է «խելացի» զբոսաշրջության զարգացմանը՝ ընդլայնելով ընդհանուր զբոսաշրջային փորձառությունը, ավելի լավ արդյունքներ ապահովելով բիզնեսին ու զբոսաշրջային ուղղություններին և հանգեցնելով ընդհանուր կայուն մրցակցային առավելություններ։ «Умные» решения с применением искусственного интеллекта (ИИ) используются в туристическом секторе, а искусственный интеллект способствует развитию «умного» туризма, расширяя общий туристический опыт, обеспечивая лучшие результаты для бизнеса и туристических направлений и приводя к общей устойчивой конкурентоспособности. Smart solutions based on the application of artificial intelligence (AI) are utilized in the tourism industry, and artificial intelligence contributes to the growth and development of smart tourism, thus enhancing the overall tourism experience, ensuring higher performance for business and tourist destinations and generally translating into sustainable competitive advantages.
Keywords: Արհեստական բանականություն