Մարդ-մեքենա հնարավորություն, թե` հակամարտություն - Մինասյան, Մանուշ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Արհեստական բանականությունը ներխուժում է մեր կյանքը. ռազմարդյունաբերություն, գիտություն, ապահովագրության և առողջապահության, սպասարկման ոլորտ, կենցաղ, ամենուր, որտեղ պահանջվում է մեծաքանակ տվյալների վերլուծություն: Տիրապետող կարծիքն այն է, որ արհես-տական բանականությունն, որպես մաթեմատիկորեն կարգավորված ինֆորմացիայի հսկայական աղբյուրի օգտագործման եղանակ, աջակցելու և հզորացնելու է մարդուն, նպաստելու է, որ մարդը զբաղվի գործունեությամբ, որի համար ինքը ստեղծվել է, այսինքն ավելի շատ ժամանակ հատկացնի ստեղծագործական աշխատանքին: Искусственный интеллект широко вторгается в нашу жизнь. военная промышленность, наука, страхование и здравоохранение, сфера услуг, быт, везде, где требуется анализ больших данных. Преобладает мнение, что искусственный интеллект, как способ использования огромного источника математически организованной информации, поддержит и расширит возможности человека, поможет ему заниматься той деятельностью, для которой он создан, то есть уделять больше времени к творческой работе. Artificial intelligence is widely invading our lives. military industry, science, insurance and health care, service industry, household, everywhere where large data analysis is required. The dominant opinion is that artificial intelligence, as a way of using a huge source of mathematically organized information, will support and empower a person, will help a person to engage in the activity for which he was created, that is, to devote more time to creative work.
Keywords: Արհեստական բանականություն