Ֆինանսական վերահսկողությունը արհեստական բանականության դարաշրջանում - Հակոբյան, Եվգենյա; Պետրոսյան, Դավիթ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Տեխնոլոգիական նորարարությունները, հեղափոխելով ֆինանսական ծառայությունների ոլորտը, հեղափոխում են նաև ֆինանսական վերահսկողությունը։ Ֆինթեք զարգացումը նոր գործիքակազմերի շնորհիվ հնարավորություն է տալիս բարձրացնելու ֆինանսական ոլորտում վերահսկո-ղության արդյունավետությունը։ Технологические инновации, революционизирующие сектор финансовых услуг, также меняют ют финансовый надзор. Развитие Fintech дает возможность повысить эффективность надзора в финансовой сфере благодаря новым инструментам. Technological innovations, revolutionizing the financial services sector, are also revolutionizing financial supervision. Fintech development provides an opportunity to increase the effectiveness of supervision in the financial sector thanks to new tools.
Keywords: Մակրոտնտեսագիտություն