ՀՆԱ-ում կառուցվածքային տեղաշարժերի և հիմնական ոլորտների իրական ծավալի ինդեքսների դինամիկայի ինտենսիվության գնահատականը 2014-2023թթ (ՀՀ տվյալներով) - Վարդանյան, Գոհար; Քեշիշյան, Գևորգ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Անկախության տարիներից ի վեր Հայաստանի Հանրապետությունում տնտեսական աճի և տնտեսական կայուն զարգացման ապահովումը արդիական հիմնախնդիրներից է, որն առանցքային դեր է ստանձնում ներկայիս ձևավորված տարածաշրջանային տնտեսա-քաղաքական, ինչպես նաև գլոբալ մարտահրավերների պայմաններում։ Տնտեսության հիմնական ոլորտների կայուն զարգացման ապահովումը հիմք է ստեղծում երկրի տնտեսական աճի ապահովման համար։ Սույն հոդվածը նվիրված է 2014-2023թթ․ ՀՀ ՀՆԱ-ում տնտեսության առանձին ոլորտների կառուցվածքային տեղաշարժերի, ինչպես նաև այդ ոլորտների իրական ծավալների ինդեքսների փոփոխության ինտենսիվության և դրանց փոխկախվածությունների գնահատմանը։ Обеспечение экономического роста и устойчивого экономического развития является одной из актуальных задач Республики Армения (РА). На сегоднящий день этот вопрос имеет жизненно важное значение в рамках региональной экономической и политической ситуации, а также среди глобальных стратегических вызовов. Устойчивое развитие основных сфер экономики – основа экономическ դого роста. Научная статья посвящена оценке структурных сдвигов ВВП и изменений индексов реального объемов ВВП в период 2019-2022 годов. The providing of economic growth and economic sustainable development is one of the ongoing issues for Republic of Armenia (RA). Today this issue has the vital role in the frame of the regional economic, political situation and among the global challenges as well. The sustainable development of the main spheres of the economy is the base for the economic growth. Hereby scientific article is dedicated to the assessment of the structural shifts in the GDP and the changes of the real value indices of the spheres of GDP in the period of 2019-2022.
Keywords: Մակրոտնտեսագիտություն