ՀՀ աշխատանքային ռեսուրսների կառուցվածքի և բնակչության ծերացման վիճակագրական վերլուծությունը - Մովսիսյան, Աստղիկ (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
Հայտնի է, որ ժողովրդագրական փոփոխությունները՝ բնակչության թվաքանակի կրճատումը և ծերացումը, իրենց բացասական ազդեցությունն են թողնում աշխատանքի շուկայի վրա` պայմանավորված տարեցների մասնաբաժնի ավելացմամբ և երիտասարդների տեսակարար կշռի կրճատմամբ: Պաշտոնական վիճակագրական տվյալները վկայում են, որ ՀՀ-ում 2012-2023 թթ. բնակչության թվաքանակը տարեկան միջին հաշվով նվազել է 4.0 հազար մարդով կամ 0.13 տոկոսով: It is known that population decline and population aging significantly affect demographic changes. Population decline and demographic aging have negative impact on the labor market due to the increasethe share of elderly people and a decrease the share of youth. Official statistics shows that in the RA in 2012-2023 the population decreased by 4.0 thousand people or 0.13 percent annually. Известно, что убыль населения и старение населения существенно влияют на демографические изменения. Убыль населения и демографическое старение оказывают негативное влияние на рынок труда за счет увеличения доли пожилых людей и уменьшения доли молодежи. Официальная статистика показывает, что в РА в 2012-2023 годах численность населения ежегодно сокращалась на 4,0 тыс. человек или на 0,13 процента.
Keywords: Վիճակագրական վերլուծություն