The impact of the digital economy on the demographic indicators of countries - Erkoyan, Arsen; Muradyan, Meri (ՀՀ ԳԱԱ ՏԻ)
This article explores the impact of the digital economy on demographic indicators, focusing on global trends and the specific context of Armenia. It investigates how advancements in digital technology influence urbanization, age distribution, labor market participation, migration patterns, and socio-economic disparities. Այս հոդվածը ուսումնասիրում է թվային տնտեսության ազդեցությունը ժողովրդագրական ցուցանիշների վրա՝ կենտրոնանալով համաշխարհային միտումների և Հայաստանի վրա: Այն ուսումնասիրում է, թե ինչպես են թվային տեխնոլոգիաների առաջընթացներն ազդում ուրբանիզացիայի, տարիքային բաշխման, աշխատաշուկայում մասնակցության, միգրացիայի ձևերի և սոցիալ-տնտեսական անհավասարությունների վրա: В этой статье рассматривается влияние цифровой экономики на демографические показатели с упором на мировые тенденции и конкретный контекст Армении. В ней исследуется, как достижения в области цифровых технологий влияют на урбанизацию, возрастное распределение, участие на рынке труда, миграционные модели и социально-экономическое неравенство.
Keywords: Macroeconomics