Усиление геополитического противостояния на Южном Кавказе в контексте формирования нового Ближнего Востока после Арцахской войны 2020 года - Карапетян, Рубен (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հարավային Կովկասի տարածաշրջանը Մերձավոր Արևելքի անբաժան մասն է, ուր պատմության ընթացքում մշտապես բախվել են համաշխարհային կայսրությունների և տարածաշրջանային տերությունների շահերը: 2020 թ. Արցախյան պատերազմից հետո Մերձավոր Արևելքը շատ ավելի է «մոտեցել» Հարավային Կովկասին, ուր կարող է տարածվել իրանա-իսրայելական առճակատումը: The South Caucasus region historically has always been connected with the Middle East and throughout history has been an arena of struggle between world empires and regional powers. After the Artsakh war in 2020, the Middle East is much "closer" to the South Caucasus, where the Iranian-Israeli confrontation may spread.
Keywords: Арцахская война