Քաղաքի տեքստային ըմբռնումը Գ. Մահարու «Այրվող Այգեստաններ» և Մ. Արմենի «Երևան» վեպերում - Մելքումյան, Ռոզա (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Հոդվածը վերաբերում է քաղաքի տեքստային ըմբռնմանը, որը ներկայացրել ենք Գ. Մահարու «Այրվող այգեստաններ» և Մ. Արմենի «Երևան» վեպերի օրինակով՝ քաղաք-տեքստ հարաբերության համածիրում քննելով տարբեր, սակայն միմ- յանց հարազատ տարածական-տեքստային միավորները։ Սույն աշխատանքի նորույթը պայմանավորված է այն հանգամանքով, որ Վանի և Երևանի տեքստերի համադիր ընթերցմամբ հայտնակերպվում են գրական ավանդույթները, որոնք ձևավորել են հեղին ակները` միջգիտակարգային հետազոտությունների դաշտ առաջնորդելով ուսումնասիրողներին: The article refers to the textual understanding of the city, which we presented on the example of Gurgen Mahari’s “Burning Orchards” and Mkrtich Armen’s “Yerevan” novels, examining different, but mutually related, spatial-textual units in the city-text relationship complex. The novelty of this work is due to the fact that the literary traditions formed by the authors, leading the researchers to the field of interdisciplinary research, are revealed through the joint reading of the texts of Van and Yerevan. В статье речь идет о текстологическом понимании города, которые мы представили на примере романов Гургена Маари «Горящих садах» и Мкртича Армена «Ереван», рассматривая разные, но взаимосвязанные пространственно-текстовые единицы в комплексе взаимоотношений города и текста. Новизна данной работы обусловлена тем, что сформированные авторами литературные традиции, выводящие исследователей в область междисциплинарных исследований, раскрываются посредством совместного чтения текстов Вана и Еревана.
Keywords: Գրականագիտություն