Key Types Of Automated Innovative Payment Systems And Their Significance In The Banking Sector - Nushikyan, Inesa (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
The main purpose of the article is to study the main types of automated payment systems, their application, transactions and further development stages in the banking sector. To achieve the goal, the following tasks were set: to study the process of implementing automated processes in the bank, to understand the main target groups and, based on that, to develop measures to expand the possibilities of using automated payment systems. In order to nvestigate the primary types of automated payment systems and their roles within the banking sector, the study employed the following research methods: deductive method, inductive method, analysis method, graphical method. Հոդվածի հիմնական նպատակն է ուսումնասիրել ավտոմատացված վճարային համակարգերի հիմնական տեսակները, դրանց կիրառումը, կատարվող գործարքները և հետագա զարգացման փուլերը բանկային հատվածում։ Նպատակին հասնելու համար մեր առջև դրվեցին հետևյալ խնդիրները՝ ուսումնասիրել բանկում ավտոմատացված գործընթացների իրականացման գործընթացը, հասկանալ հիմնական թիրախային խմբերը և դրանք հաշվի առնելով՝ մշակել միջոցներ ավտոմատացված վճարային համակարգերի օգտագործման հնարավորություններն ընդլայնելու համար։ Ավտոմատացված վճարային համակարգերի հիմնական տեսակների և բանկային համակարգում դրանց դերի ուսումնասիրության համար կիրառվել են ներքոբերյալ ուսումնասիրության մեթոդները՝ դեդուկցիա, ինդուկցիա, վերլուծութուն և գրաֆիկական։ Основная цель статьи – исследование основных типов автоматизированных платежных систем, их применения, операций и дальнейших этапов развития в банковской сфере. Для достижения цели перед нами были поставлены следующие задачи: изучить процесс внедрения автоматизированных процессов в банке, выделить основные целевые группы и на основе этого разработать меры по расширению возможностей использования автоматизированных платежных систем. Для изучения основных типов автоматизированных платежных систем и их роли в банковской системе были использованы следующие методы исследования: метод дедукции, метод индукции, метод анализа и литературный метод.
Keywords: Տնտեսագիտություն