Դիվանագիտական դիսկուրսի լեզվահաղորդակցական առանձնահատկությունները - Ղուկասյան, Վարդուհի (ԱԵԳՄՄ հրատ.)
Ներկայացվող հոդվածի նպատակն է բացահայտել դիվանագիտական փաստաթղթերին բնորոշ լեզվական և լեզվահաղորդակցական առանձնահատկությունները: Ներկայումս ավելի ու ավելի է մեծանում հետաքրքրությունը դիվանագիտական դիսկուրսի ուսումնասիրության նկատմամբ լեզվաբանական տեսանկյունից, քանզի դրա լեզվական առանձնահատկությունների վերլուծությունը կարևոր նշանակություն ունի միջազգային արդյունավետ փոխգործակցությունը զարգացնելու առումով։ Միջազգային հարաբերությունների բոլոր ոլորտներումմեծանում է հետաքրքրությունը դիվանագիտական լեզվի ուսումնասիրության նկատմամբ, իսկ գլոբալացման պայմաններում ընդհանուր դիվանագիտական մշակույթ ձևավորելու խնդիրն այսօր, առավել քան երբևէ, արդիական է: Հետազոտության ընդհանուր նպատակով պայմանավորված` առաջա-դրվել են հետևյալ խնդիրները. տարբերակել և նկարագրել դիվանագիտական փաստաթղթերին բնորոշ գծերը, ուսումնասիրել դիվանագիտական հաղորդակցության լեզվական միջոցները։ The purpose of the presented article is to give a linguistic description of diplomatic documents. Currently, the interest in the study of diplomatic discourse from a linguistic point of view is growing more and more, because its linguistic features are important for the study in terms of developing effective international interaction. The importance of the linguistic analysis of diplomatic discourse in all spheres of international relations is undeniable, and the task of forming a common diplomatic culture in the conditions of globalization is more relevant today than ever. To achieve this goal, the following research tasks were set: to classify and describe the features of discursive genres of diplomatic documents; to analyze the linguistic features of diplomatic documents. Целью представленной статьи является лингвистическая характеристика особенностей дипломатических документов. В настоящее время интерес к изучению дипломатического дискурса с лингвистической точки зрения все больше растет, поскольку его лингвистические особенности важны для изучения эффективного международного взаимодействия. Важность лингвистического анализа дипломатического дискурса во всех сферах международных отношений неоспорима, а задача формирования общей дипломатической культуры в условиях глобализации сегодня актуальна как никогда.
Keywords: Լեզվաբանություն