Հայերենում և իսպաներենում տարածական իմաստների արտահայտման զուգադրական քննություն - Մելքոնյան, Նարինե
Սույն հոդվածը նվիրված է ժամանակակից հայերենում և իսպաներենում տարածական իմաստների արտահայտման միջոցների քննությանը: Հայերենում տարածական իմաստների արտահայտությունները ներկայացված են հոլովաձևերով և կապական կապակցություններով ձևավորված երկու ենթահամակարգով: Ներկայացված են այդ ենթահամակարգերի համարժեք իսպաներեն կառույցները՝ կազմված յնախդրավոր կապակցություններով: Այս քննությունը հնարավորություն է տալիս բացահայտելու և նկարագրելու զուգադրվող լեզուներում տարածական իմաստների արտահայտման ընդհանրությունները: Настоящая статья посвящена изучению средств выражения пространственных значений в современном армянском и испанском языках. Выражение пространственных значений в армянском языке представляем двумя подсистемами, которые образуют падежные формы и предложные сочетания. Одновременно представлены эквивалентные этим двум подсистемам испанские формы выражения пространственных значений, образованные предложными сочетаниями. Такое исследование дает возможность выявить и описать общие черты выражения пространственных значений в сопоставляемых языках. Current article focuses on the investigation of the contrastive study of spatial meanings in modern Armenian and Spanish languages. The spatial meanings are expressed by two subsystems, formed by case forms and prepositional combinations in the Armenian language. Spanish equivalent expressions to those subsystems expressed by prepositional combinations are presented in the article at the same time. Such analysis gives an opportunity to identify and describe common expression features of spatial meanings in the languages compared here.
Keywords: Լեզվաբանություն