Արեւմտահայ Աւետարանական շարժման ակունքները - Սելիմեան, Յարութիւն Վեր․
Հոդվածում բացահայտվում են օսմանյան կայսրությունում հայկական ավետարանական հոսանքի ձևավորման շարժառիթները, բացահայտվում է ավետարանական եկեղեցու դերը քրիստոնեական գաղափարների տարածման գործում: Встатье выявляются предпосылки и причини формирования армянского евангелического течения в Османской империи, выделяется роль евангелической церкви в деле распространения идй христианства. In the article there are revealed the rhythms of the Armenian evangelical motives in the Ottoman Empire. The role of Holy Church is revealed in the propagation of Christian ideology.
Keywords: Կրոն