Նկարիչ-մանկավարժ Հարություն Հովհաննիսյանի ստեղծագործական գործունեությունը և ուսուցման մեթոդները - Հովհաննիսյան, Դավիթ
Հոդվածում, անդրադառնում ենք Խաչատուր Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում երկարամյա դասախոսական գործունեություն ծավալած, նոր շարջանի հայ արվեստի լավագույն գրաֆիկներից մեկի Հարություն Հովհաննիսյանի ստեղծագործական գործունեությանը և դասավանդման մեթոդներին: Փորձառու արվեստագետը ապագա նկարիչ-մանկավարժների կայացման գործում հույժ կարևորություն է տվել ճեպանկարների կատարման առաջադրանքներին: Նյութում խոսք է գնում ակադեմիական գծանկարի ուսուցման մասին, որին տիրապետելու համար անհրաժեշտ նախապայման է ճեպանկարների կատարումը: Մասնավորապես Կերպարվեստ մասնագիտությամբ սովորողների համար առաջ է բերվում Հարություն Հովհաննիսյանի ճեպանկարի կատարման հիմնական մեթոդները: В этой статье мы расскажем о творческой деятельности и методике пеподавания Арутюна Ованнисяна, одного из лучших художников- графиков новой эпохи, который долгое время читал лекции в Армянском государственном педагогическом университете им. Хачатура Абовяна. Опытный художник придает большое значение работе по созданию эскизов. В статье рассматривается преподавание академического рисунка, что является обязательным условием для освоения рисунка. В частности, для студентов изобразительного искусства представлены основные методы исполнения эскизов Арутюна Ованнисяна. In this article, we cover the creative activity and teaching methods of Harutyun Hovhannisyan, one of the best graphic artists of the new era, who has been a long-time lecturer at the Armenian State Pedagogical University after Khachatur Abovyan. The experienced artist has given great importance to the work of making the sketches. The article deals with the teaching of academic drawing which is a prerequisite for mastering the drawing. For the students of fine arts in particular, the main methods of performing Harutyun Hovhannisyan's sketches are presented.
Keywords: Մանկավարժություն