Ղարաբաղյան գործոնի ազդեցությունը Հայաստան-Թուրքիա հարաբերությունների կարգավորման հարցում - Նաջարյան, Մերի
Սույն հոդվածում բերված փաստական նյութերի հիման վրա փորձ է արվել ժամանակի քաղաքական զարգացումների համատեքստում վերլուծության ենթարկել Հայաստան-Թուրքիա հարաբերություններն ընդհանրապես և հայ-թուրքական հարաբերությունների ներկայիս իրավիճակը մասնավորապես՝ որպես Հայաստանի Հանրապետության առջև ծառացած լրջագույն մարտահրավեր և կարևոր հիմնախնդիր: Մեծապես կարևորվել է նաև տարբեր, մասնավորապես ղարաբաղյան գործոնի ազդեցությունն այդ հարաբերությունների կարգավորման խնդրում: На основе представленного в данной статье фактического материала сделана попытка проанализировать отношения между Арменией и Турцией в общем и современное состояние армяно-турецких отношений в частности в контексте политических реалий как серьезнейшего вызова и судьбоносной проблемы для Республики Армения. Особо подчеркивается определяющая роль различных факторов, в частности, карабахского, в вопросе урегулирования этих отношений. Based on the factual material presented in this article, the attempts are made to analyze Armenia-Turkey relations in general and their present state in the context of the current political developments, particularly, as a key problem and a serious challenge the Republic of Armenia is facing. The influence of different factors, especially the Karabakh factor, is being greatly underlined within the scope of normalizing the relations.
Keywords: Պատմություն