Միֆականի և իրականի սահմանագծին (էդ. Միլիտոնյանի «Վահագն Վիշապաքաղի արկածները» վեպը) - Պողոսյան, Զոյա
Հոդվածում քննարկվում են Էդ. Միլիտոնյանի «Վահագն վիշապաքաղի արկածները» վեպում իրականի և միֆականի համադրման փորձերը: Ցույց է տրվում, որ հեղինակը կերպարակերտման յուրահատուկ եղանակով արծարծում է պատանի ընթերցողի համար կարևոր ճանաչողական ու դաստիարակչական նշանակություն ունեցող հարցեր: В статье обсуждается сопастоновленый анализ мифического и действительного в романе Эд, Милитоняна.Обсуждается, что автор своеобразным методом изображает для юного читателя позновательные ивоспитательные важные вопросы. In the article there is examined the attempts of replenishment of mythology and reality of the novel by Edward Militonyan. The author represents very important cognitive and educative questions for his readers in a characterbuilding way.
Keywords: Գրականագիտություն