Ռուբեն Սևակի վիպական կերպարը - Կարախանյան, Նարինե
Հոդվածում ներկայացվում է Ալեքսանդր Թոփչյանի «Եվ անգամ մահից հետո» կենսագրական վեպը՝ նվիրված եղեռնազոհ բանաստեղծ Ռուբեն Սևակին: «Եվ անգամ մահից հետո» վեպը ինչ-որ տեղ հատում է կենսագրական վեպի սահմանը. այն համադրական վեպ է. նրա մեջ տեսնում ենք և՛ փիլիսոփայական վեպի, և՛ պատմավեպի, և՛ քաղաքական վեպի տարրեր: Հեղինակը Ռուբեն Սևակի կերպարը մեկնաբանում է գոյության փիլիսոփայության հայեցակարգով: Այն գրված է արվեստով և արդի կենսագրական վեպերի մեջ լավագույններից է: В статье представлен биографический роман «И даже после смерти», посященний жертве геноцида поэту Рубену Севаку. Роман «И даже после смерти» в какой-то мере пресекает границы биографического романа. Это комбинированный роман: одновременно в нем видем элементы и филосовского романа, и исторического романа, и политического романа. Автор комбинирует персонаж Рибена Севака к концептии философского существования. Он написан искустно и является из лучших среди современных биографических романов. The article presents the biographical novel by Alexander Topchyan "And Even after Death", devoted to Ruben Sevak , a poet who was the victim of the genocide. The novel "And Even After Death" somehow crosses the boundary of the biographical novel; it's a compelling novel, we see elements of philosophical novel, novelty and political novel in it at the same time. The author interprets Ruben Sevak's character as the concept of the philosophy of existence. It is written with art and is one of the best in modern biographical novels.
Keywords: Գրականագիտություն