Հեղինակային «Ես»-ին բնորոշ դերանվանական ձևերը Հենրիկ Էդոյանի պոեզիայում - Զաքարյան, Հռիփսիմե
Հոդվածում դիտարկվում են Հենրիկ Էդոյանի հեղինակային «ես»-ին բնորոշ դերանվանական ձևերը: Առանձնացվում են դերանվանական ձևի որոշ տիպեր, որոնք թույլ են տալիս տարբերակել «ես»-ը, «ես» հոգեբանականը և «ես» կենսագրականը: Էդոյանի ստեղագործություններում առկա դերանվանական ձևերով արտահայտված հեղինակային «ես»-ի ուսումնասիրությունը թույլ է տալիս պատկերացում կազմել պոետի հայացքների, աշխարհընկալման մասին և բացահայտել նրա բանաստեղծական աշխարհի օրենքները: В статье рассматриваются местоименные формы характерные для авторского «Я» Генриха Эдояна, выделяются некоторые типы местоименной формы, которые позволяют различать «Я»: психологическое «Я» и биографическое «Я». Изучение авторского «Я», которая в произведениях Эдояна выражена в форме местоимений, позволяет составить представление о взглядах, мировоззрении поэта и раскрыть законы еe поэтического мира. The article touches upon the pronominal forms of the authorial “I” Henrik Edoyan‟s. There are some types of pronominal forms that show the difference between "I", psychological “I” and biographical "I".The study of the author's "I" present in Edoyan‟s works, expressed in pronominal forms allows an insight into the poet's views, worldview and reveals the laws of his poetic world.
Keywords: Գրականագիտություն