Рентгеновский фазовый контраст в сверхрешетке при наличии температурного градиента - Левонян, Л. В.; Манукян, А. М.
Рекомендовано в задачах рентгеновского фазового контраста при динамической дифракции сферической волны в качестве кристалла-анализатора использовать сильнопоглощающую пластину сверхрешетки с малым периодом при геометрии Лауэ. Выбором величины температурного градиента предлагается сфокусировать все сателлиты на выходной поверхности образца, руководствуясь формулой линзы для кристаллической среды. Описан способ регистрации рефлексов без дополнительного перемещения фазового объекта. Ռենտգենյան փուլային ցայտունության խնդիրներում գնդային ալիքի դինամիկական դիֆրակցիայի ժամանակ որպես բյուրեղ-վերլուծիչ խորհուրդ է տրվում կիրառել փոքր պարբերությամբ ուժեղ կլանող գերցանցի թիթեղ Լաուէի երկրաչափության դեպքում: Ջերմաստիճանային գրադիենտի մեծության ընտրությամբ բոլոր սատելիտների կիզակետային պատկերները առաջարկվում է ստանալ նմուշի ելքի մակերևույթին, ղեկավարվելով բյուրեղային միջավայրի համար ոսպնյակի բանաձևով: Նկարագրված է ռեֆլեքսների գրանցման եղանակ առանց փուլային օբյեկտի լրացուցիչ տեղաշարժման: In problems of X-ray phase contrast at dynamic diffraction of a spherical X-ray wave in Laue geometry, as an analyzer crystal it is recommended to use a highly absorbing superlattice plate with a small period. By choosing the value of the temperature gradient, it is proposed to focus all the satellites on the exit surface of the sample, guided by the lens formula for a crystalline medium. A method for recording reflections without additional movement of the phase object is described.
Keywords: Физика