Խաչատուր Իսկանդարյանի մոնումենտալ քանդակները - Նադարյան, Նարե
Տվյալ հոդվածը ներկայացնում է Խաչատուր Իսկանդարյանի դիմաքանդակները: Քանդակագործը վարպետությամբ ու սիրով է ներկայացրել իր ժամանակակիցներին, մտերիմներին, մեր մշակույթի անվանի գործիչներին (Դ. Դեմիրճյան, Ն.Նիկողոսյան, Օ.Դուրյան, Ռ. Ղազարյան, Կոմիտաս, Մ. Կոստանյան, Մ. Մկրտչյանի Մ.Սարյան…): Վարպետը յուրաքանչյուրի համար գտել է հետաքրքրական լուծում` հանդես բերելով մասնագիտական հնարքներին տիրապետելու նուրբ ճաշակ և հմտություն: Данная статья представляет портретные скульптуры Хачатура Искандаряна. Скульптор с любовью и мастерством представил своих современников, друзей, известных деятелей искусства (Д. Демирчян, Н. Никогосяна, О. Дурян, Р. Казарян, Комитас, М. Костанян, М. Мкртчян, М. Сарьян…), найдя для каждого портрета особое решение и демонстрируя при этом высокий уровень профессионального мастерства, тонкий вкус и умение. The article presents Khachatur Iskandaryan’s portaits sculpture. Masterly and with deep love the sculptor has presented his contemporaries, friends, prominent artists of our culture (D. Demirchyan, H. Nikoghosyan, O. Durian, R. Kazarian, M. Kostanyan, M. Mkrtchyan, Komitas, M. Saryan…). The sculptor has found interesting solution for each, demonstrating refined taste and skills in possession of professional proficiency.
Keywords: Մշակույթ