Ազգային արժեքների ձևավորումը պետական պատվեր - Բարսեղյան, Նվարդ
Հոդվածում կարևորվում է անհատի, որպես քաղաքացու արժեհամակարգի ձևավորումը: Հաջողված կրթական համակարգ ունի այն երկիրը, որը ձևավորում է կրթակարգով ամրագրված արժեքային համակարգ, ինչի վերջնարդյունքում ունենում ենք ազնիվ, օրինապահ, մարդասեր, հանդուրժող, համագործակցող քաղաքացի: Սովորողների արժեհամակարգի ձևավորման գործընթացում յուրաքանչյուր ուսումնական բնագավառ իր մասնաբաժինն ունի: В статье рассматривается важность государственного заказа в формировании ценностной системы гражданина как личности. Стержнем ценностной системы личности является образование. Удачную образовательную систему имеет то государство, которое формирует обеспеченную программой систему ценностей, благодаря которой воспитывается честный, законопослушный, толерантный и общительный гражданин. В процессе формирования ценностной системы учащихся каждая обучающая сфера играет звою значимую роль. The article emphasizes the importance of value system formation of an individual as a citizen as a state order. Education is based on the value system of an individual. The country with successful education shapes a value system based on education order , which ultimately leads to the formation of an honest, law-abiding, humane, tolerant and cooperative citizen. Each educational field has its share in the formation process of learners' value system.
Keywords: Մանկավարժություն