Изучение суффиксов абстрактных существительных в сопоставлении с армянскими эквивалентами на уроках русского языка - Мурадян, Анна
Հոդվածը նվիրված է ոչ մասնագիտական ֆակուլտետներում ռուսաց լեզվի բառակազմության դասավանդմանը: Մասնավորապես՝ առանձնացրել ենք բայահիմքից և ածականի հիմքից կազմված գոյականների խումբը: Հոդվածում առաջարկվում է նշված խմբի գոյականները ուսումնասիրել զուգադրական մեկնաբանության մեթոդով: Կատարվում է գոյականների դասակարգում ըստ վերջածանցների, որից հետո նրանց զուգադրումը հայերեն համարժեքների հետ: Հոդվածում ներկայացվում են նաև որոշ տեսակի վարժություններ, որոնք կնպաստեն ստացած գիտելիքների ամրապնդմանը և հետագա վերարտադրմանը: The article is devoted to the study of word formation in Russian language lessons at non-specialized faculties. In particular, we chose a group of verbal and octave subjective nouns. A comparative method is proposed for interpreting the word formation of the selected group of nouns. We do the classification of these nouns according to derivational suffixes and selection of Armenian equivalents. The article also offers some types of assignments on the topic under study, which will help to strengthen and further reproduce the knowledge gained.
Keywords: Педагогика