Մարդու և բնության կենսահոգեբանական կապերը Զորի Բալայանի ստեղծագործություններում - Մկրտչյան, Մարինե
Հոդվածում քննարկվում են մարդը՝ բնության և բնությունը՝ մարդու մեջ փոխհարաբերությունների հարցերը: Մասնավորապես նշվում է, որ Արցախի ժողովրդի մարտնչող ոգին, անկոտրում կամքը ձևավորվել են նաև աշխարհագրական գործոնների անժխտելի ազդեցությամբ: Բնության հետ միշտ ներդաշնակ է եղել Արցախի ժողովուրդը, և բնությունը շռայլորեն փոխհատուցել է նրան: The article discusses the issues of the relationship between man and nature in man. In particular, it is said that the militant spirit, the unshakable will of the people of Artsakh were formed under the indisputable influence of geographical factors. The people of Artsakh were always in harmony with nature and nature generously compensated it. В статье обсуждаются вопросы о взоимоотношений – человек в природе и природа в человеке. В частности говорится, что воинствуюший дух, непреклонная воля народа Арцаха были сформироваными также под бесспорным воздействием географических факторов. Народ Арцаха был всегда в гармонии с природой и природа великодушно отплачивала ему.
Keywords: Գրականագիտություն