Российская колонизация Средней Азии и национальные меньшинства Туркменистана (1881—1917 гг.) - В. Е. Григорянц (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ռուսական ինքնակալության հաջողությունները Թուրքմենստանի գաղութացման ասպարեզում անքակտելիորեն կապված էին ազգային փոքրամասնությունների՝ ռուսների, հայերի, լեհերի, գերմանացիների, հրեաների,պարսիկների, թաթարների և եվրոպական ու ասիական երկրներից եկածների գործունեության հետ, որոնք կազմում էին քաղաքների բնակչությունը և Միջին Ասիայի գաղութացման պրոցեսի սոցիալ-տնտեսական և հասարակական-քաղաքական զարգացման գլխավոր վերափոխիչ ուժը։
Keywords: Political Science; J Political Science; Colonies and colonization; Emigration and immigration; International migration