Մուրացանի «Գևորգ Մարզպետունի» պատմավեպի ուսումնասիրումը ավագ դպրոցում - Դավթյան, Օլգա
Ավագ դպրոցում «Գևորգ Մարզպետունի» թեմայի ուսումնասիրման նպատակը հայրենիքի, ազգի և հավատի նվիրվածության դաստիարակումն է աշակերտների մեջ: Պատմական հիշողությունը, անցյալի հերոսական դրվագները ապագա սերնդին պիտի մղեն քաջության, մարտունակության ու հայրենասիրության, որովհետև դեռ շարունակվում է հայի կռիվը իր ինքնապահպանման ու ինքնահաստատման համար: Исторический роман ,,Геворг Марзпетуни'' изучается в старшей школе с целью воспитания в учащихся чувства патриотизма, самоотверженности, преданности народу и отчизне. Героическая история нашего народа обязывает будущее поколение быть мужественными, стойкими, смелыми, потому что до сих пор продолжается борьба за независимость и достойную жизнь. The aim of the studying of ,,Gevorg Marzpetuny '' theme is to teach pupils readiness to defend their belief, nation and fatherland. Historical memories, episodes of the heroic past must induce the present generation to patriotism as the Armenians fight, struggle for their self-defence, surveving and assertion is still going on.
Keywords: Մանկավարժություն