Ձեռարվեստի ուսուցումը հանրակրթական դպրոցում մշակութային գլոբալիզացիային դիմակայելու միջոց - Պապիկյան, Կարինե; Անդրեասյան, Մելանյա
Մշակույթը յուրաքանչյուր ժողովրդի այցեքարտն է: Մշակույթի ընդհանուր համակարգում ազգային արժեքները կարևոր տեղ են զբաղեցնում: Դրանց ճանաչման ու պահպանման գործում մեծ է ազգային դպրոցի դերը: Հանրակրթական դպրոցի բոլոր ուսումնական առարկաների միջոցով, մասնավորապես <<Տեխնոլոգիա>> առարկայի միջոցով պահպանվում ու հետագա սերունդներին են փոխանցվում դրանք: Վերջին տարիներին մեծացել է հետաքրքրությունը առարկայի և ձեռարվեստի հանդեպ: Այս կարևոր գործընթացն այսօր ամբողջ հասարակության ուշադրության կենտրոնում է: Ձեռարվեստի ուսուցումը մշակութային գլոբալիզացիային դիմակայելու միջոց է: Культура- визитная карточка для каждой нации. Национальные ценности играют важную роль в общей системе культуры. Роль национальной школы очень велика в их сохранении и признании. Через все академические предметы общей школы, в особенности предмета “Технология” они сохранены и переданы будущим поколениям. В последные годы интерес к предмету и ремеслу вырос. Этот важный процесс сегодня в центре внимания общества. Обучение ремеслу способ противостоять культурной глобализации. Each nation's culture is the way of presenting itself to the world. National values play an important role in the common cultural system. The role of national school is very big in the process of their recognition amd preservation. Through all the educational subjects in elementary school, especially through "Technology" subject, they are preserved and passed on to future generation. During the last years, interest towards the subject and handmade arts has grown. Today this important process is in the center of public attention. The teaching of handmade arts is a way of resisting globalization.
Keywords: Մանկավարժություն