Արգենտինահայ երիտասարդ սերնդի հայապահպան որոնումները «Կար ու չկար» պատմվածքների ժողովածուում - Դավթյան, Նոնա
Արգենտինահայ արձակագիր, ազգային գործիչ Պ. Հաճյանի «Կար ու չկար» ժողովածուն հանրագումարն է երկարամյա մանկավարժական գործունեության: Հեղինակի գլխավոր մտահոգությունն օտարության մեջ արմատ նետած հայի հայեցի նկարագրի պահպանումն է: Այս մտավախությունը նրան պարտադրեց գրեթե քառասուն տարի ուսուցչությամբ զբաղվել նախ Հալեպի, ապա Բուենոս Այրեսի ազգային վարժարաններում: Сборник рассказов «Было и не было» П. Ачяна, аргентинского прозаика и народного деятеля является результатом многолетней педагогической деятельности. В интересы писателя входит сохранение национальной самобытности армян, живущих за пределами родины. Эта обеспокоенность заставила его почти сорок лет заниматься учительской деятельностью сначала в национальных колледжах в Алеппо, а затем в Буэнос-Айресе. A collection of short stories «Whether it was or not» by P. Hachyan an Argentine novelist and popular figure is the result of long year pedagogical activity. The main concern of the writer is the preservation of national identity of the Armenians living outside the Motherland. This concern forced him to be engaged in teaching activities for nearly forty years, first at the national College in Aleppo, and then in Buenos Aires.
Keywords: Գրականագիտություն