Դիտարկումներ 19-րդ դարի անգլերեն-հայերեն բառարանների վերաբերյալ - Բաղրամյան, Վանուհի
19-րդ դ. անգլերենի տարածմանը զուգընթաց հրամայական դարձավ անգլերենին առնչվող բառարանների ստեղծումը: Բառարաններից յուրաքանչյուրն առանձնանում է իր կառուցվածքով, գլխաբառերի դասավորությամբ, քերականական իրողությունների ներկայացմամբ, յուրաքանչյուրի բառամթերքը ընտրված է ավելի վաղ շրջանում տպագրված որևէ այլ աշխատության բառաֆոնդի հիման վրա: 19-րդ դ. տպագրված նշյալ բառարանները, անշուշտ, իրենց լուրջ ազդեցությունն են ունեցել հայերենի ընդհանուր բառապաշարի հարստացման գործում։ В 19-м веке параллельно повсеместному распространению английского языка, создание словарей по языку было требованием номер один. Каждый из словарей отличается своей структурой, расположением заглавных слов, представлением грамматических реалий, словарный фонд каждого из них выбирался на основе ранее опубликованных словарей. Словари, опубликованные в 19-м веке, конечно, серьезно повлияли на обогащение основного словарного фонда армянского языка. In the 19th century parallel to the overall expansion of the English language, the creation of English vocabularies was obligatory. Each of the dictionaries differs in its structure, arrangement of capital words, presentation of grammatical realities; the selection of each vocabulary fund was based on previously published ones. The dictionaries published in the 19th century, had serious influence on the enrichment of the main vocabulary fund of the Armenian language.
Keywords: Լեզվաբանություն