«Ընտանեկան արժեբանություն» փորձնական դասընթացի ծրագիր - Մանուկյան, Աշոտ
Հոդվածում ներկայացված են հանրակրթական ավագ դպրոցում և միջին մասնագիտական ուսումնական հաստատություններում «Ընտանեկան արժեբանություն» փորձնական դասընթացի դասավանդման հայեցակարգը և դասընթացի բովանդակությունը: Ըստ թեմաների բնութագրված են ուսուցման նպատակը, սովորողների ուսումնական գործունեության կազմակերպման ձևերն ու մեթոդները: В программе описываются цели, задачи и ожидаемые результаты обучения семейным ценностям. Расскрыто содержание учебной дисциплины для учащихся старших классов общеобразовательной школы и средних специальных учебных заведений. Предложены предпочтительные способы организации дидактического процесса обучения дисциплине «Семейная аксиология». The programe presents the goal of teaching family values, and the challennges and solutions in doing so. A syllabus is developed for public high schools and colleges. Preferred methods are suggested for orgnising the deductive activity of teaching «Family Value» studies.
Keywords: Մանկավարժություն և մեթոդիկա