Արվեստի և մշակույթի պատմության դասավանդման հիմնական տարրերը - Բաղդասարյան, Արմինե
Հոդվածում դիտարկված են լսարանային պարապմունքների հիմնական տեսակները, դրանց առանձնահատկություններն ու դասակարգումը պատմա-տեսական առարկաների շրջանակներում. արվեստի և մշակույթի պատմություն։ Հատկապես ուշադրությունն ուղղված է դասախոսությունների տեսակների և նրանց բնութագրի վրա, նաև դիտարկված են սեմինար պարապմունքների յուրահատկություններն ու տեխնիկական միջոցները։ В статье рассматриваются главные виды аудиторных занятий, их специфика и классификация в рамках историко-теоретических дисциплин: истории искусств и культуры. Особенно рассматриваются виды лекций и их характеристика. Также внимание уделено специфике семинаров и современным техническим ресурсам. The article considers the major types of classroom occupations, the specificity and classification in the context of historical-theoretical disciplines of history of Arts and culture. Especially introduces the types of lectures and characteristic. Also attention is being given to the specificity of seminars and contemporary technical resources in teaching.
Keywords: Դասավանդման մեթոդիկա