Քաղաքական հարցադրումները Սերո Խանզադյանի «Գարեգին Նժդեհ» վեպում - Պապեյան, Լիլիթ
Հոդվածում ներկայացված են «Գարեգին Նժդեհ» վեպում առկա քաղաքական հարցադրումները, Գարեգին Նժդեհի գործունեությունը Զանգեզուրում 1918-20թթ..։ Առանձնակի քննության է արժանացել հեղինակի նպատակադրումը պատմական տվյալ ժամանակաշրջանին դիմելիս։ Ներկայացված են երկի պատմական ու գեղարվեստական արժանիքները։ В статье представлены затрагивающиеся в романе "Гарегин Нжде" политические вопросы, творческая деятельность Гарегина Нжде в Зангезуре в 1918-1920 гг. Особому вниманию представлено целеустремленность автора, обращаясь к данному историческому времени. Представлены исторические и художественные ценности страны. In this article there are presented political issues of the novel ''Garegin Nzhdeh'', and his activities in Zangezur during 1918-20s... Special consideration has been given to the author's purpose for addressing that particular historical period of time. Historical and artistic virtues are also presented.
Keywords: Գրականագիտություն