Պատերազմի թեման Մ. Սարգսյանի «Ճակատագրով դատապարտվածները» վեպում - Սարգսյան, Աննա
Հոդվածում բացահայտվում են Մ. Սարգսյանի «Ճակատագրով դատապարտվածները» վեպում ինքատիպ կերտվածք ստացած պատերազմ-հայրենիք-ժողովուրդ եռանկյունին, պատերազմի հոգեբանությունը և չգրված օրենքերը, որոնք ստպում են ճակատայիններին սիրել, կարոտել և կատարել մարտական առաջադրանքը… կյանքի գնով: В статье исследовании раскрывается получивший своеобразное воплощение в романе М.Саргсяна «Осужденные судьбой»треугольник: война- родина-народ, психология войны и неписаные законы, которые заставляют фронт любить, скучать и выполнять военные задачи...ценой жизни. The Research shows original crated triangle war-homeland-people in M. Sargsyan’s “Fately doomed”, as well as the psychology of war and unwritten rules, which make frontal love, miss and complete combat mission …. With the life price.
Keywords: Գրականագիտություն