Վազգեն Շուշանյանը «Ալեկոծ տարիներ» ի հորձանքում - Թադևոսյան, Նելլի
Հոդվածը նվիրված է ֆրանսահայ արձակագիր Վազգեն Շուշանյանի «Ալեկոծ տարիներ» գրքին, որն առաջին անգամ լույս է տեսել 2014 թվականին: Հոդվածում անդրադարձել ենք «Ալեկոծ տարիներ» ստեղծագործության ժանրային առանձնահատկությանը եւ գեղարվեստական հարցադրումներին: Վերլուծության մեջ բացահայտում ենք, որ «Ալեկոծ տարիներ»ը ինքնակենսագրական ստեղծագործություն է, որտեղ քնարական հերոսը կրկին ինքն է` Վազգեն Շուշանյանը` իր ապրումներով, հիշողությամբ, երբեմն ծայրահեղ գնահատումներով: «Ալեկոծ տարիներ»ում «միաձուլված են» հուշագրողը, քրոնիկագիրը եւ գեղարվեստական հարցադրումներին հետամուտ արվեստագետը: Статья посвящена книге прозаика армянского зарубежья Вазгена Шушаняна -“Тревожные годы”, которая впервые была опубликована в 2014 году. В статье представлены жанровые особенности и проблематика художественного произведения. При анализе выявлявно, что “Тревожные годы” - автобиографическое произведение, где лирическим героем является автор - Вазген Шушанян, со своими переживаниями, воспоминаниями, иногда со своими крайними взглядами . В произведении “Тревожные годы” соединились воедино мемуарист, летописец и художник слова, акцентирующий внимание на проблематику художественного произведения. This article discusses “Turbulent years” book by a French- Armenian writer Vazgen Shushanyan, first published in 2014. In this article we explore the genre specificities and artistic quarries of the book. Our analysis revealed that “Turbulent years” is autobiography, where the lyrical character is the author himself, with his feelings, memories, and sometimes extreme critical observations of reality. In “Turbulent years” the memoirist, the chronologist and the artquarry following artist are merged.
Keywords: Գրականագիտություն