Սարգիս Վահագնի «Արշիլ Կորքի» կենսագրական վեպը - Կարախանյան, Նարինե
Հոդվածը նվիրված է Սարգիս Վահագնի «Արշիլ Կորքի» վեպին: Վեպը քննվում է կենսագրական ժանրի շրջանակներում, այն փաստավավերագրական է` գեղարվեստական արժանիքներ ունենալով հանդերձ: Կարևորվել է արևմտահայերենով գրված կենսագրական վեպը որպես իրողություն, քանի որ այսօրվա համար կարևորը համարվում է մշակույթի և լեզվի պահպանությունը: Արշիլ Գորկու կյանքն ինքնին հետաքրքրական է. հեղինակը փաստի ճաշակավոր օգտագործման և վարպետության շնորհիվ հասել է կերպարի հոգեբանության ճիշտ մեկնաբանմանը և բացահայտմանը: Статья посвящена роману Саркиса Ваагна. Роман исследуется в рамках биографического жанра, он документальный, и вместе с тем имеет также художественные достоинства. Стало значимым написание на западноармянском биографического романа как реальность, так как сегодня считается важным сохранение языка и культуры. Сама жизнь Аршила Горького интересна. Автор с помощью искусного использования фактов и мастерства достиг правильной интерпретации и отображения психологии героя. The article is devoted to a novel “Arshil Gorky” by Sargis Vahagn. The novel is being examined within the biographical genre though the novel is documentary which has fiction values. The biographical novel written in Western Armenian has been of great importance as a fact because the important thing is the protection of culture and language nowadays. Arshile Gorky's life is interesting in itself; owing to correspondingly used fact and professionalism, the author has reached the correct interpretation and identification of the psychology of the character.
Keywords: Գրականագիտություն