Մանկության վերհուշը Վախթանգ Անանյանի պատմվածքներում - Ալեքսանյան, Լիլիթ
Վախթանգ Անանյանի ստեղծագործություններում մանկության օրերի վերհուշներն ունեն յուրահատուկ գործառույթներ: Նրանց միջոցով գրողը հատկապես իր մանուկ և պատանի ընթերցողին ուղեկցում է մի կախարդական աշխարհ, ուր մարդն ու բնությունն ապրում են իդեալական ներդաշնակության մթնոլորտում, ուր բոլոր գույները մաքուր են ու պայծառ, ուր ամենուրեք թևածում է բարին ու մարդկայինը: В работах Вахтанга Ананяна, воспоминания о детстве имеют специфические функции. Через них писатель сопровождает своих читателей, особенно детей и подростков, в волшебный мир, где человек и природа живут в идеальной гармоничной атмосфере, где все цвета чисты и ярки, где везде полно добра и человечного. Reminiscences of childhood have unique functions in Vakhtang Ananyan’s works. The writer with the help of them is accompanied especially his young readers to a magic world, where man and nature live in an ideal harmonic atmosphere, where all the colours are bright, where everywhere is fine and human.
Keywords: Գրականագիտություն