Ենթահունային ջրերի ձևավորման հիդրոերկրաբանական նախադրյալները և ջրառի նպատակով դրանց հայտնաբերման երկրաֆիզիկական մեթոդների արդյունավետությունը (Գառնիի օրինակով) - Մարկոսյան, Գագիկ; Նահապետյան, Արա (ՀՀ ԳԱԱ)
Հոդվածում քննարկվում է ենթահունային ջրհոսքերի առաջացման ջրաերկրաբանական նախադրյալները, դրանց հայտնաբերման ու քարտեզագրման համար կիրառվող երկրաֆիզիկական մեթոդների ընտրությունը և կիրառման մեթոդական առանձնահատկությունները: Որպես օրինակ բերված է Գառնի գյուղից 2.5 կմ դեպի հյուսիս գտնվող Չոր Սելավ գետի ենթահունային ջրերի հայտնաբերման և ջրառի նպատակով տեղադրվող հորատանցքի տեղի և խորության որոշման հարցերը: В статье рассматриваются гидрогеологические предпосылки возникновения подрусловых водотоков, выбор и методологические особенности применения геофизических методов применяемых для их выявления и картографирования. В качестве примера приводятся вопросы определения места и глубины скважины для обнаружения подрусловых вод реки Чор Селав, расположенной в 2.5 км к северу от села Гарни. The article examines hydrogeological backgrounds of the emergence of underchannel waterflows, selection and methodological features of the use of geophysical methods applied for their detection and mapping. As an example, the questions of determining the location and depth of the well for the revelation of underchannel waters of the Chor Selav river located 2.5 km North of the Garni village are put forth.
Keywords: Հիդրոերկրաբանություն