Pythia8 MC Tuning Validation Using the Professor2 Package - Ghumaryan, Hazaravard M. (Изд-во НАН РА)
This article presents a method for multi-parameter, simultaneous tuning of the Monte Carlo event generator. It is validated on the Pythia8 Monte Carlo event generator widely used in High Energy Physics (HEP). The obtained results show that the method can be used to constrain the free parameters of phenomenological models while properly taking into account the correlations existing among the parameters. В данной статье представлен метод для многопараметрической настройки генератора событий по методу Монте-Карло. Метод апробирован на настройке Монте Карло генератора Pythia8, широко используемого для физики высоких энергий (ФВЭ). Полученные результаты показывают, что метод может быть использован для определения свободных параметров феноменологических моделей, одновременно позволяя учесть корреляции существующие между параметрами. Այս հոդվածում ներկայացված է Մոնտե Կառլո դեպքերի գեներատորի բազմապարամետրային, միաժամանակյա Թյունինգի մեթոդը: Այն հաստատվել է Pythia8 Մոնտե Կառլո իրադարձությունների գեներատորի վրա, որը լայնորեն օգտագործվում է բարձր էներգիայի ֆիզիկայում (HEP): Ստացված արդյունքները ցույց են տալիս, որ մեթոդը կարող է օգտագործվել ֆենոմենոլոգիական մոդելների ազատ պարամետրերը կարգաբերելու համար հաշվի առնելով պարամետրերի միջև առկա կոռելացիաները:
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science